Outrun-musiikkivideon kantavana ajatuksena on ollut keep it simple. Tämän noudattaminen oli aika ajoin vähintäänkin haasteellista, sillä koronan jyllätessä bilevideon kuvaamisessa sai olla kieli keskellä suuta – etenkin, kun kyseessä oli monikymmenpäinen työryhmä! Pete kertoo tästä huolimatta nauttineensa jokaisesta hetkestä produktion aikana, eikä vähiten siksi, että kuvaaminen oli Reckless Loven kundien kanssa ammattimaista ja vaivatonta. ”Kokonaisuus oli kaikkinensa erittäin mieluisa ja onnistunut.”
Pete kertoo, kuinka suuri merkitys videoproduktion esivalmisteluilla ja suunnittelulla on onnistuneelle lopputulokselle. ”Ne vievät julmetusti aikaa, mutta lopussa seisoo kiitos! Huolellinen paneutuminen maksaa itsensä takaisin, kun ei tarvitse säätää asioita lennossa.” Hän jatkaa: ”On tiedettävä, mihin aikaa kannattaa laittaa. Esimerkiksi halusin pitää story boardit simppeleinä enkä käyttää aikaa niiden ylenmääräiseen viilaamiseen. Ratkaisu toimi mainiosti.”
Sopivan kuvauspaikan etsiminen oli oma hommansa, ja sellaiseksi valikoitui helsinkiläinen Flipperikellari, joka soveltui täydellisesti partymiljööksi. Pete kertoo olevansa kiitollinen vuosien aikana muodostuneesta verkostosta, sillä yhteistyökumppaneiden rooli on ensiarvoisen tärkeä. Esimerkkinä hän mainitsee pitkäaikaisen tatuointiasiakkaansa Joonas Nikanderin, joka Helsingin yöelämän asiantuntijana värväsi bileporukan paikan päälle.
Videon kuvaamisen kului yksi päivä ja sen editoimiseen noin viikko muiden töiden ohella. Pete kertoo jättäneensä editointivaiheessa paljon materiaalia pois. ”Editoidessa ei saa rakastua itselle mieluisiin kuvakulmiin tai kohtauksiin, vaikka se voi olla houkuttelevaa. Merkittävää on kokonaisuus ja asiakkaan toiveet, jotka on pidettävä kirkkaina mielessä. On laitettava omat taiteelliset mielihalut hetkeksi syrjään”, hän naurahtaa loppuun.
Lopputuloksesta oltiin sen verran yksimielisiä, että muutamat korjauskierrokset saatiin kommentteineen sutjakkaasti tehtyä. Outrun-videon kuvauksissa purkitettiin runsain mitoin myös muuta kuvamateriaalia, kuten behind the scenes -stillkuvia, joille on jatkoa ajatellen monenlaisia käyttökohteita. Näin saatiin resurssit mahdollisimman tehokkaasti käytettyä.
Itse video haluttiin pitää simppelinä, ja Pete antoikin kuvalle tilaa piirtää ja luoda tunnelmaa. Näin videossa näkyvä tietty rauhallisuus ja ilmiselvä hyväntuulisuus antavat tilaa musiikille. Osansa tässä on sillä, ettei leikkausta tehty jokaiselle iskulle.
Pete vastasi videon kuvauksesta, ohjauksesta, editoinnista ja tuottamisesta. Ammattitaitoisina moniosaajina ja apukäsinä Petellä oli tuotantotiimissään mm. Nadi Hammouda ja Riku Höytyläinen. Videota on katsottu 392 000 kertaa vuoden aikana.
Back to Top